c
-

FAQ

Alt du trenger å vite om Gausta.
Heiskort
Langrenn
Gaustatoppen
Overnattning
Ta seg rundt
Skiutleie
Skikjøring
Om Gausta
Booking og vilkår
Sesongkort
Skiskole
Ved uhell
Behøver mitt barn å kjøpe heiskort?

Gratis heiskort for alle barn fra 0 til og med 7 år *. Det betyr at barn må betale for heiskort fra dagen de fyller 8 år. Alderen på barnet ved aktivering av heiskort gjelder. Barn over 8 år som benytter andre heiser enn barnebåndet må utløse keycard. (Tilgjengelig for kjøp online eller på stedet.)

* Barn 0-7 år må ha et keycard som kan bestilles for kun 75 ;-. Om du har et keycard fra tidligere lader du opp det samtidig som du booker. (Angi det 23-sifrede nummeret bak på kortet.)

Det har kommet mye snø, hvorfor kjøres det ikke opp spor?

Det er mange faktorer som innvirker for å lage gode langrennsløyper. Selv om det kan se hvitt og fint ut i terrenget, trenger preppemaskinene frost i bakken og en god såle på minst 40-50 cm snø for å begynne å kjøre opp de første sporene. I starten av sesongen går ikke maskinene like ofte, dels for å redde snøen som har kommet, og dels for å unngå at maskinene på flere tonn ødelegger sporene og terrenget under.

Er Gaustatoppen en vulkan? 

På avstand ser Gaustatoppen kanskje ut som en passiv vulkan som våker over området, men det er faktisk et helt vanlig, om ikke annet et ekstra vakkert, norsk fjell.

Finnes det badstue?

Alle hytter har badstue.

Alle boenheter underlagt Gaustablikk Fjellresort og Kvitåvatn Fjellhytter har også gratis inngang til velværeavdeling på Gaustablikk Fjellresort, med basseng, boblebad og badstue.

Man kan også booke flytende badstuer på Kvitåvatn og kombinere med en svalende dukkert og stekende het badstue til fantastisk utsikt mot Gaustatoppen.